Norum Bobilgården utvider staben. I løpet av sommermånedene har Raymond Olsen blitt ansatt som reparatør/tekniker på gården. Vi tror ikke han får det like slapt som Guffen Gås har det i Andeby, for det er mange ting som må fikses for å få bilene i tipp topp stand.

Vi snakket med Raymond forleden og han gledet seg til å komme skikkelig i gang. – Dette er et fantastisk konsept som Thorleif Norum har fått i stand, og jeg er klar som et egg til å gjøre dette konseptet ennå bedre.

 

Mange vil dra kjensel på Raymond. Han er et blidt og jovialt vesen som liker å skru bil. Helt fra han fikk sin første moped (han en fortsatt en ivrig Corvette-fan) har han skrudd og mekka på sine motoriserte kjøretøy. Han ble tidlig bilmekaniker, skrudd mest på Ford, og kom inn i bobillivet på Stamsaas Fritid i 2004. Der har han jobbet som kundemottaker og på delelageret. Han har også vært verksmester. Fra 2013 og fram til i sommer har han vært

 

Raymond Olsen:

- Er ikke noe tid til et Guffen-liv...

og ikke minst fortelle kundene hvordan det er lønnsomt å håndtere bilene som har mange ”duppeditter” å holde styr på. Da blir kunden så blid å fornøyd. – Og fornøyde kunder skal vi ha, legger han til. På bobilgården får han mange utfordringer, men det meste kan løses, forteller han. Det er mest å gjøre på de litt eldre modellene. - Det er mye som blir slitt og da må jeg fram med verktøykassa ler Raymond. – Da får jeg skrudd. De nyere bildene er som regel i god stand. Det har skjedd mye i den siste tiden innen bobil, men han tror ikke at teknikken har stoppet opp ennå. Nye ting utvikles stadig.

 

Miljøet hos Norum Bobilgården er helt fantastisk, sier han. Dette er ikke en stor bedrift, så alle kjenner alle og alle må hjelpe til der det trengs.

 

Når vi spør Olsen om hvordan har ser for seg bobillivet, så tror han at det blir flere yngre som vil oppleve denne ferieformen.

De blir friere og slipper og dra på en campingvogn og de er ikke så væravhengig som man blir med å eie en båt. En bobil er jo en hytte på hjul, sier han. Selv har Raymond fartet rundt i bobil i noen år, selv om han nå har gått tilbake til vogn. – Men det er nok ikke lenge til at vogna blir solgtog bli byttet ut med en bobil igjen, sier han mens han har et smil på lur. Skulle ikke forundre meg om han allerede har sett seg ut en bil av de som står på gården.

 

Det er ikke lenge jeg klarte å holde den nye medarbeideren på plass i stolen. Det var et batteri og en termostat som måtte byttes på en bil som var solgt, og den nye eieren var ikke langt unna. – Må få fikset det litt kjapt, sier han mens han småtripper der han sitter i stolen. – Her er det ikke tid til noe Guffen-liv, legger han til. 

Tekst og foto:
Tore Steinar Pettersen

kundemottaker hos Stamsaas Bil i Sarpsborg.

 

Til daglig bor Raymond på Hvaler, og han forteller at han ikke gjør noe av å pendle til Råde. Det er ikke så langt, sier han med et smil. – Tiden går fort når jeg gleder meg til å komme til jobb, og får møte mange gode kunder. Han liker å gjøre en god jobb,

Tesalaveien 65, 1640 Råde

Norum Bobilgården AS

WEB-design

-  Tlf. 458 33 300