Fullsatt på temakvelden 7. mars

Onsdag 7. mars hadde Norum Bobilgården Temakveld om «Reise i Bobil». Nesten 50 deltakere var tilstede, inkludert ”Norum-gjengen”, som hadde plassert ut bord med drikke, kaffe og brus i de nye lokalene sine. Her var det duket for god stemning. Velkommen Først ut var daglig leder hos Norum Bobilgården, Bjørnar D. Olsen. Han ønsket velkommen og fortalte litt om driften hos Norum Bobilgården. Han presenterte de ansatte før han gikk gjennom kveldens agenda.

 

Ut på tur - aldri sur

Neste post på programmet var mangeårig daglig leder i Norsk Bobilforening, Tore Steinar Pettersen. Han hadde kalt sitt foredrag: ”Ut på tur - aldri sur”. Han fortalte av egne erfaringer hvordan det er å reise med bobil. Som temaer i foredraget tok han blant annet for seg «Planlagt reise» kontra «Å reise på måfå». Om å reise alene eller sammen med andre og hvordan få mest mulig ut av turen i forhold til opplevelser og hendelser. Pettersen var også innom hvilke hjelpemidler man kan benytte seg av og hvilke farer man må passe seg for. Dette var et nyttig foredrag for de fleste, også for de erfarne bobilkjørerne i salen.

 

Forsikring

Norum Bobilgården hadde fått med seg Tryg Forsiking til å fortelle om forsikringer på bobiler. Ann-Helen Moen fra Tryg i Østfold fortalte hva som var lønnsomt å ha, og ikke minst hva de forskjellige forsikringer koster. Ikke så enkelt som man ofte kan få inntrykk av. Hun brukte også litt tid på den generelle reiseforsikringen, og hva man bør passe på.

 

Gårdslapskaus og underholdning

Thorleif Norum er en allsidig herremann. Om dagen selger han bobiler, på kvelden «lager han» ifølge eget utsagn «gårdslapskaus til deltakerne» på temakvelden. Skjønt dette og serveringen vet vi han hadde overlatt til mer profesjonell hjelp! Han skrøt også av at han hadde «slaktet oksen», med et lurt smil. Derimot fikk vi oppleve live at han både kunne synge og traktere Bobilgårdens flygel. I ren Elton John-stil underholdt han et fornøyd publikum. Kanskje noe å falle tilbake til, hvis bobilsalget en dag skulle stilne.

 

Sarpsborg 08
Etter pause fortalte fotballtrener og lærer Roar Johansen om sin tid i Sarpsborg 08 og «Reisen opp i Tippeligaen». Om hvilke tre saker som er viktige for klubben: Lojalitet, Økonomi og Fotball ... Sarpsborg 08 har jobbet seg strategisk opp til å bli et godt eliteserielag. Førstevalg er lojalitet, både i byen og innad i klubben. Deretter kommer det økonomiske.

Diskusjon igang
Og var igang med spørsmål alt ved innkomst
Ønsket Velkommen
Daglig leder Bjørnar Olsen ønsket de ca 40 fremmøte velkommen fortalte litt om Norum Bobilgården og redgjorde for kveldens program
Presentasjon
Norum Bobilgården ble presentert
Kaffe og brus
På bordene var det satt ut drikke i form av kaffe og brus
Drikke på bordene
Det var satt ut drikke på alle bordene
Lyttende publikum
De ca 40 deltakerne fikk en god dose med nyttig informasjon fra foreleserne
Om å reise på tur
Mangårig leder i Norsk Bobilforening fortalte om hvordan det var å reise på bobiltur. Hvordan man kunne legge opp turen og hva man måtte passe på.
Lyttende deltakere
Det var for mange mye nytt som kom fra foreleserne
Lyttende deltakere
- Her er noe nyttig å få meg oss
Vis mer

Alle bilder: Bent Velling

Klubben ønsker å alltid ha kontroll over det økonomiske før man bruker penger. Og overraskende nok kommer det sportslige på tredjeplass.

 

Bilens motor og chassis i fokus
Kveldens siste post var ved daglig leder og verksmester Svein Strøm fra Stordal Autosenter i Sarpsborg. De er Norum Bobilgårdens faste samarbeidspartner og foretar reparasjoner og service for dem. De har spesialisert seg på bobil, da særlig på motorteknisk nivå. Svein, i samråd med Thorleif viste bilder av hvordan motordeler kan se ut etter skade. Begge besvarte spørsmål fra

salen og mange fikk nok en og annen aha-opplevelse. Basert på antall spørsmål og engasjement syntes dette å være en av kveldens fulltreffere.

 

Lover flere Temakvelder i Jubileumsåret.

Til slutt takket Thorleif Norum for besøket med å fortelle om Norum gårds historie, som trakk seg helt tilbake til 800-tallet. Gården ligger i Råde kommune, som på folkemunne går under betegnelsen «Bobilbygda», som en av fire aktører med salg av bobiler. Thorleif Norum lovte at det skulle bli flere temakvelder utover våren! Og Jubileums Brukt-Bobilmesse 5.-6. mai.

Tesalaveien 65, 1640 Råde

Norum Bobilgården AS

WEB-design

-  Tlf. 458 33 300